Actualisatie Leidraad Circulariteit Openbare Verlichting

In 2023 is de Leidraad uit 2017 grondig herschreven. De geactualiseerde versie toont de kansen van initiatieffase tot recycling en bevat veel concrete voorbeelden en tips. Daarnaast geeft het onmisbare basisinformatie over circulariteit.

 

Co-financiers:
Stichting OVLNL en Metropool Regio Amsterdam

 

Verkrijgbaar:

Bij stichting OVLNL, de online versie is voor leden gratis 

 

Inhoudsopgave

Handleiding Participatie & Openbare Verlichting

De eerste handleiding over (burger)participatie specifiek voor het werkveld openbare verlichting. Met heldere informatie, duidelijke schema’s, handige tips en concrete voorbeelden. Praktisch en makkelijk leesbaar. In de vorm van een handzaam A5-boekje.

 

Gemaakt met:
Dertien gemeenten en in samenspraak met stichting OVLNL.

 

Verkrijgbaar:

Gratis te downloaden via onderstaande knop

download handleiding

Leidraad Circulariteit Openbare Verlichting

Het eerste boek over circulariteit en openbare verlichting! Klein, maar dapper. Duidelijke informatie, praktisch gerangschikt en uitgelegd in klare taal. Met achtergrondinformatie en concrete tips en voorbeelden. Een schat aan informatie. Voor iedereen die met circulariteit aan de slag wil in het werkveld OVL.  

 

In opdracht van:

Branchevereniging Stichting OVLNL (Openbare Verlichting Nederland)

 

Verkrijgbaar:   

In 2023 verscheen de geactualiseerde versie – zie hierboven

Handleiding Armaturen & MKI

Handleiding over de toepassing van de methodiek Levenscyclusanalyse (LCA) en Milieukostenindicator (MKI) in het werkveld Openbare verlichting, toegespitst op armaturen. De Handleiding bevat een duidelijke uitleg, geeft antwoord op veel gestelde vragen, geeft een stappenplan voor overheden en leveranciers en bevat veel achtergrondinformatie.

 

Gemaakt met:
Collega Beatrijs Oerlemans, het bedrijf Ecochain Technologies en de deelnemers van het Koplopersproject ‘Meetbaar circulair – armaturen en MKI’

 

Verkrijgbaar:
Gratis via www.circulariteit-openbareverlichting.nl

Volwassen worden met autisme

Dit handboek bestaat uit twee delen. Deel 1 bevat 10 vuistregels over autisme en de overgang naar volwassenheid. Deel 2 gaan over Person Driven Planning toegepast bij jongeren met autisme. Inspirerend om te lezen. En voor ons inspirerend om te mogen maken. Vooral de gesprekken met de jongeren hebben ons geraakt.

 

In opdracht van:
Dr. Leo Kannerhuis met subsidie van ZonMw

 

Verkrijgbaar:
Vindbaar via internet (gratis)

Inhoudsopgave

Licht en ruimte, openbare verlichting in de omgeving

In deze publicatie wordt openbare verlichting in een breed kader geplaatst. Daarbij staan twee uitgangspunten centraal: 1) Het laten branden van kunstlicht is niet vanzelfsprekend, er gaat een afweging aan vooraf. 2) Een integrale werkwijze is noodzakelijk, hoe beter de afstemming des te beter het resultaat.
Een inspirerend boek, met veel foto’s (en met veel plezier gemaakt!).

 

In opdracht van:
CROW

 

Verkrijgbaar:
Bij CROW (circa 70 euro)

Inhoudsopgave

Handboek licht/donker

Een boek uit 2010, dus al een beetje uit de tijd. Maar we noemen hem toch, omdat het een heuse mijlpaal was. Een boek boordevol informatie. Over ruimtelijke ordening, milieu, de wet milieubeheer en natuurwetgeving. En vooral over de mogelijkheden om de hinder van kunstlicht terug te dringen. En zo de wereld in de nacht weer wat mooier te maken.

 

In opdracht van:
Interprovinciaal Overleg (IPO)

 

Verkrijgbaar:
Vindbaar via internet (gratis)

inhoudsopgave